Home Wonen Tips om energie te besparen met zonwering

Tips om energie te besparen met zonwering

by Willemijn
0 comment
Tips om energie te besparen met zonwering

Wil je je energieverbruik in huis graag verminderen? Dan zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Een goede manier om energie te besparen, is door slim gebruik te maken van je zonwering. Dit is een simpele, maar effectieve manier om je energierekening te verlagen. Het is echter wel belangrijk om te weten hoe je dit op de juiste manier doet. Benieuwd naar de beste tips om energie te besparen met zonwering? Wij zetten enkele tips op een rij!

Speel met de lichtinval

Een van de beste tips om energie te besparen in huis met zonwering, is spelen met de lichtinval. Hoe beter je de zonwering afstemt, hoe meer energie je kunt besparen. Op warme zomerdagen is het handig om het zonnescherm zoveel mogelijk te sluiten, zodat de warmte buiten blijft. 

In de wintermaanden is het juist verstandig om tijdens zonnige dagen het zonlicht binnen te laten. Door goed met de lichtinval te spelen, zorg je voor een aangenamere temperatuur in huis. En hoe aangenamer de temperatuur in huis is, hoe minder je hoeft te stoken en hoe meer energie je bespaart.

Investeer in slimme zonwering

Energie besparen is al helemaal makkelijk als je investeert in slimme zonwering. Dit is zonwering die op afstand te bedienen is met een smartphone of afstandsbediening. Hierdoor hoef je niet meer op te staan om de hoeveelheid licht snel aan te passen. 

Met slimme zonwering is het ook mogelijk om schema’s in te stellen, zodat je het automatisch kunt laten openen en sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen om op warme zomerdagen tijdens de heetste uren het zonnescherm te sluiten. De zonwering past zich hieraan aan en dat helpt jou erbij om sneller een aangenamere temperatuur te bereiken in huis. Hierdoor hoef je minder snel te verwarmen of te verkoelen, wat je erbij helpt om minder energie te verbruiken. Wil je slimme zonwering kopen? Dan ben je bij De Zonweringfabriek aan het juiste adres.

Zorg voor goed onderhoud

Een andere manier om energie te besparen met zonwering, is zorgen voor regelmatig onderhoud. Controleer daarom af en toe of alles nog naar behoren werkt. Hoe beter de zonwering functioneert, hoe beter de isolatie is in je huis. Je moet zien te voorkomen dat je te maken krijgt met onnodig warmteverlies. Als je jouw zonnescherm goed onderhoudt, is het makkelijker om de temperatuur in huis aangenaam te houden. Je hoeft dan minder gebruik te maken van verwarmings- of koelsystemen.

Deze tips helpen je erbij om energie te besparen in huis. Maak je op de juiste manier gebruik van je zonwering, dan leidt dat tot een lagere energierekening!

You may also like

Uitgelicht

Over ons

Of je nu op zoek bent naar je droomhuis, je woning wilt verkopen of gewoon wat advies nodig hebt, wij staan klaar om je te ondersteunen

Recente berichten

@2022 u2013 All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign.