Home Wonen Handige tips voor de aanschaf van rolluiken voor je huis

Handige tips voor de aanschaf van rolluiken voor je huis

by Willemijn
0 comment
Handige tips voor de aanschaf van rolluiken voor je huis

Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van rolluiken. Dit is ook niet zo gek wanneer je bedenkt dat rolluiken tal van voordelen hebben. Ze bieden niet alleen privacy en bescherming tegen de zon, maar ook extra isolatie en beveiliging. Als je overweegt om rolluiken aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. In deze blog delen we handige tips voor de aanschaf van rolluiken voor je huis.

Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Voordat we ingaan op de tips voor de aanschaf van rolluiken, is het ook belangrijk om de voordelen van rolluiken te benoemen. Zo zorgen rolluiken voor extra isolatie, wat prettig is met de steeds warmere zomers en hierdoor verlaag je je energiekosten. Daarnaast bieden rolluiken extra privacy en bescherming tegen inbraak. Ook filteren rolluiken het licht en geluid van buiten, wat zorgt voor een rustige en aangename leefomgeving. Rolluiken zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Vraag een offerte rolluiken aan om te weten te komen wat het voor jouw huis gaat kosten.

Meet de juiste maten op

De eerste stap bij het aanschaffen van rolluiken is het opmeten van de juiste maten. Zorg ervoor dat je nauwkeurig de afmetingen van je ramen opmeet, zodat de rolluiken perfect op je ramen passen. Meet zowel de breedte als de hoogte van het raam op en neem de kleinste maat als leidraad voor de rolluiken. Omdat het zo precies komt, kan het ook verstandig zijn om het opmeten uit te besteden aan een professioneel bedrijf, zo weet je zeker dat het goed komt!

Kies het juiste materiaal

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, pvc en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Aluminium rolluiken zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, terwijl pvc rolluiken voordeliger zijn in aanschaf. Houten rolluiken hebben een warme uitstraling, maar vergen meer onderhoud. Welke materiaal jij kiest is uiteraard ook afhankelijk van je eigen voorkeur en budget.

Kies voor handmatige of elektrische bediening

Rolluiken kunnen handmatig of elektrisch worden bediend. Elektrische rolluiken zijn gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening of een app op je smartphone. Handmatige rolluiken zijn voordeliger in aanschaf, maar zijn minder praktisch.

Let op de isolatiewaarde

Een belangrijk aspect bij het aanschaffen van rolluiken is de isolatiewaarde. Wel is het zo dat elke rolluik isoleert, gezien er door een rolluik stilstaande lucht tussen het raam en het pantser wordt gecreëerd, dit noem je een warmtebrug. Deze warmtebrug fungeert als een barrière tegen zowel kou als hitte. Goede isolatie zorgt voor lagere energiekosten én voor meer comfort in huis. 

Kies voor extra opties

Naast de standaard rolluiken zijn er ook diverse extra opties mogelijk. Denk hierbij aan geïntegreerde insectenwering en zonnesensoren. Deze opties kunnen het gebruiksgemak en de functionaliteit van de rolluiken verhogen, maar maken de rolluiken ook prijziger. Overweeg van tevoren welke extra opties voor jou van toegevoegde waarde zijn. 

Vergeet de montage niet

Tot slot is het belangrijk om de montage van de rolluiken niet te vergeten. Zorg ervoor dat de rolluiken professioneel worden gemonteerd, zodat ze goed functioneren en lang meegaan. Laat de rolluiken bij voorkeur plaatsen door een erkend bedrijf, zodat je zeker bent van een juiste montage.

You may also like

Uitgelicht

Over ons

Of je nu op zoek bent naar je droomhuis, je woning wilt verkopen of gewoon wat advies nodig hebt, wij staan klaar om je te ondersteunen

Recente berichten

@2022 u2013 All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign.